Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding


Onze huiswerkbegeleiding bieden wij aan in een rustige ontspannen omgeving waar geen afleidingen

zijn van mobieltjes, tv, internet, broertjes / zusjes, vrienden, etcetera.


Kenmerken van onze huiswerkbegeleiding

* Persoonlijke aandacht door kleine groepjes.

* Iedere leerling is anders en heeft andere begeleiding nodig en krijgt die dus ook!

* Rustige, ontspannen en gemoedelijke plek waar huiswerk gemaakt kan worden.

* Begeleiding bij het structureren en plannen van het huiswerk.

* Iedere leerling wordt geleerd te plannen.

* Door het af hebben van huiswerk en leren plannen wordt het zelfvertrouwen ontwikkeld.

* Gedegen rapportage in persoonlijke mappen die elke leerling steeds bij zich heeft.Werkwijze van onze huiswerkbegeleiding 

Onze werkwijze van huiswerkbegeleiding is erop gericht om de leerling te leren plannen en zo optimaal mogelijk met zijn/haar huiswerk bezig te zijn. Op deze manier wordt er gewerkt aan het aanleren en verbeteren van studievaardigheden.


Direct na schooltijd is de leerling bij ons welkom tijdens ruime openingstijden.

Elke dag dat de leerling komt bespreken we de afgelopen dag(en) en maken we een planning voor de aankomende dagen in zijn/haar persoonlijke map en agenda.

Ook worden eventuele aandachtspunten besproken. Wat kan er de volgende keer anders/beter? Vervolgens werkt de leerling aan het huiswerk en ondersteunen wij daar waar nodig/gewenst.

Alles wat gepland staat wordt door de begeleider gecontroleerd en afgetekend. Indien nodig wordt het leerwerk ook overhoord.


De leerling mag naar huis als al het huiswerk gemaakt, geleerd, overhoord en gecontroleerd is.


Om de leerling optimaal te kunnen begeleiden is het van belang dat de leerling altijd zijn agenda heeft bijgewerkt en altijd bij zich heeft. Daarnaast moet de leerling er ook voor zorgen dat hij/zij de juiste boeken bij zich heeft. Mocht de leerling de agenda en/of de boeken niet bij zich hebben dan zal hij/zij

die thuis op moeten halen en weer bij Goed Geleerd hhw moeten komen om aan het werk te gaan.


In de persoonlijke map wordt alles bijgehouden betreffende de leerling dus ook zijn/haar aanwezigheid, evaluatiegesprekken en de cijfers. Uiteraard nemen wij direct - telefonisch - contact op als wij merken dat de huiswerkbegeleiding niet optimaal verloopt. Wij nemen aan dat dat andersom ook gebeurt."Huiswerkbegeleiding in een ontspannen huiselijke sfeer"